top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRob Ver Elst

Badkamer schilderen met een mooi resultaat? Tips & inspiratie

Bijgewerkt op: 12 mrt. 2023

Een badkamer schilderen is een grotere uitdaging dan het schilderen van andere ruimtes in de woning. De muren worden bijna dagelijks blootgesteld aan vocht en uiteraard wilt u badkamer schimmel voorkomen.

Renovatie badkamer R-Renovations

Bij R-Renovations hebben wij al honderden badkamers geschilderd. Daarom delen we graag enkele eenvoudige, maar nuttige tips voor het schilderen van uw badkamer.


Tip 1 - Kies de juiste kleuren


Denk eerst na over welke kleuren u in de badkamer wenst. Zie een badkamer niet alleen als een ruimte waarin u zich opfrist en klaarmaakt, maar ook als de kamer in uw woning waarin u volledig kunt ontspannen.


Kies daarom kleuren die bij uw persoonlijkheid passen en u tot rust brengen. Wilt u de badkamer niet binnen de komende jaren opnieuw schilderen, dan gaat u best voor een neutrale kleur.

Inspiratie badkamer, warme kleuren, natuurtinten

  • Ontspannende sfeer: warme kleuren en natuurtinten zoals gebroken wit, beige, bruine en donkergroene kleuren

  • Koele uitstraling: mintgroen, smaragd, levendig blauw

  • Sfeervolle ruimte: de combinatie van neutrale tinten zoals zandkleur en interieuraccessoires in levendige tinten zoals mosgroen


Tip 2 - Gebruik de juiste verf


Aangezien er in een badkamer veel damp ontstaat, maakt u best gebruik van vochtregulerende kwaliteitsverf. Daarnaast zijn schimmelwerende en waterafstotende muurverf goede opties. Ook muurverf met hoge zijdeglans neemt weinig vocht op.


Zorg ervoor dat de verf aan de volgende eigenschappen voldoet:

  • Watervast

  • Bestand tegen schimmelvorming

  • Goed afwasbaar

Inspiratie badkamer blauw modern

Tip 3 - Zorg voor een grondige voorbereiding


Heeft u de verfkleuren gekozen en de juiste verfproducten in huis gehaald? Dan is het tijd om aan de slag te gaan. Verwijder eerst al het vuil en eventueel schimmel van de muren. Dit kunt u doen met afwasmiddel en water.

Als de schimmel niet meteen verdwijnt, komt azijn goed van pas.

In het geval van schimmels kunt een schimmeldodende primer op de wanden zetten.


Tip 4 - Bescherm met een waterbestendige primer


Plak vervolgens alles goed af met tape (spiegels, tegels, bad, douche, lichten, toilet) en zorg ervoor dat de plinten proper zijn. Zo niet, valt de tape eraf en moet u opnieuw gaan afplakken.


Pas wanneer de wanden volledig schoon én droog zijn, kunt u de eerste verflaag leggen. Voor het schilderen van een badkamer is het zetten van een waterbestendige primer cruciaal.

Inspiratie badkamer landelijk tijdloos

Na al het voorbereidende werk kunt u beginnen met het schilderen in de kleuren die u gekozen heeft.


Nog een extra tip: achter het toilet schilderen is niet eenvoudig, hiervoor kunt u een mini verfroller gebruiken.

Tip 5 - Voorkom schimmels na het schilderen van de badkamer


De badkamer schilderen met schimmelwerende kwaliteitsverf is één ding. Als u volledig klaar bent, is het belangrijk om schimmelontwikkeling te voorkomen.

Zorg voor voldoende ventilatie in de badkamer. Zo verdwijnt de damp na het nemen van een douche of bad sneller en vermijd je schimmel op de muren.

Heeft u geen ventilatie in de badkamer? Verwarm de ruimte dan wat meer na het douchen, zodat er minder condensatie op de muren ontstaat. Op die manier heeft u jaren geniet van uw mooi geschilderde badkamer.

 

Maak van uw badkamer een gezellig wellness-plekje, gewoon bij u thuis.


Hulp nodig? R-Renovations neemt met veel plezier het schilderwerk uit handen. Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of het contactformulier op onze website.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
Post: Blog2_Post
bottom of page