top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRob Ver Elst

Decoratieve verftechnieken muur: inspiratie en schilderstips

Decoratieve verftechnieken creëren een bijzondere sfeer in uw interieur en geven de inrichting van uw woning meer persoonlijkheid. Afhankelijk van de techniek kunnen ze zowel binnen als buiten worden aangebracht.


Op deze pagina vindt u een overzicht van de meest gebruikte decoratieve verftechnieken, inclusief onze schilderstips voor een stijlvol interieur.

Elke decoratieve verftechniek heeft zijn voordelen en is geschikt voor specifieke ruimtes in uw woning. Denk daarom goed na over de schildertechnieken die u toepast en vraag eventueel advies aan een vakspecialist.


1. Kalken


Kalkverf brengt een authentieke look in uw woning en doet een ruimte groter lijken. Het is een minerale verf in een zachte kleur. Bovendien zijn er heel wat verschillende kleuren in kalkverf beschikbaar. Het hoeft dus niet altijd beige te zijn.Deze decoratieve verftechniek zorgt voor kleurschakeringen op uw muren en creëert een soort ‘wolkerig’ effect. Kalkverf vaak gebruikt in een landelijk interieur, maar tegenwoordig vragen ook meer mensen met een modern interieur ernaar.


2. Authentiek kaleien

Authentiek kaleien is een decoratieve verftechniek waarbij buitengevels of binnenmuren authentiek worden afgewerkt met kalei. Doordat een dikke kalkpleister met blokkwast wordt aangebracht, krijgt de woning een authentieke uitstraling. De verftechniek wordt voornamelijk gebruikt om woningen een landelijke look te geven.


Om authentiek te kaleien, heeft u heel wat technische kennis en talent nodig. Ook is het een vrij arbeidsintensieve schildertechniek. Daarom schakelt men voor deze decoratieve verftechniek meestal een vakman in, zodat een mooi en duurzaam resultaat bereikt wordt.


3. Beitsen


Beitsen is een decoratieve verftechniek waarbij een transparant, dekkend of gekleurd laagje verf op een houten structuur wordt aangebracht. De verf is iets dunner dan vernis waardoor het deels in het hout dringt.Deze verftechniek decoreert uw houten balken of muren, terwijl de natuurlijke structuur van het hout zichtbaar blijft. Daarnaast heeft het een beschermende werking. Verschillende soorten hout kunnen gebeitst worden en hebben vervolgens een mooiere, maar nog steeds natuurlijke look.


4. Maroc strucwerk

De naam verklapt het deels, maar Maroc stucwerk is afkomstig van Marokko en wordt gebruikt in badhuizen en hamams. De verf bestaat uit marmerpoeder en hydraulische kalk dat zich vormt wanneer kalksteen verbrand wordt.


Naast de waterbestendige en goed onderhoudbare voordelen van Maroc stucverf krijgen uw ruimtes meer karakter. Deze decoratieve verftechniek creëert ook een fluweelachtig effect op uw muren en werd daarom in het verleden in Marokkaanse paleizen toegepast.
5. Acqua Sensa


Acqua Sensa is een decoratieve verftechniek op basis van cement. Deze schildertechniek creëert een volledige ‘water experience’ in uw badkamer. De steenimitatie geven uw badkamermuren een extra dimensie. Bovendien kan de techniek zowel op uw muren als vloeren worden toegepast.Dankzij het beschermende vernis is deze decoratieve verftechniek waterbestendig, net als kras- en stootvast. Voor een gezellige wellness-sfeer en een eigentijds design in uw badkamer, kiest u voor Acqua Sensa.

 

Schilderwerken kunt u vaak zelf uitvoeren, maar decoratieve verftechnieken behoren tot het terrein van een vakman.


Schakel daarom een professionele schilder in. Het team van R-Renovations helpt u graag en is vrijblijvend te contacteren.


Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


Post: Blog2_Post
bottom of page