top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRob Ver Elst

WOONTRENDS 2024: sfeervol wonen in het nieuwe jaar

Elk jaar geven nieuwe woontrends ons frisse inspiratie om woningen te schilderen en een beetje pit te geven. In 2024 zullen er enkele opvallende trends in woningdecoratie en interieurontwerp de revue passeren. Sommige daarvan kennen we al, andere zijn gloednieuw. Eén ding is zeker: de nieuwe woontrends brengen alleen maar good vibes in huis!


Klaar voor een flinke dosis inspiratie? Ontdek hier de meest opvallende woontrends voor 2024.

interieur inspiratie gezellig huis schilderwerken

5 opvallende woontrends voor 2024


Elke woontrend in 2024 maakt een statement met een unieke look. De vijf meest opvallende woonstijlen voor het nieuwe jaar zijn:

 

Woontrend 1: Moderne seventies


Zie de ‘moderne seventies’ als een vleugje nostalgie in een modern jasje. Deze woontrend neemt ons mee naar de jaren 70, maar met een moderne twist. Denk aan muren en meubels in bruine tinten, net als in oranje en terra kleuren. Naast fijne, houten meubels wordt ook het lage cocktailstoeltje heel gewild.


interieur inspiratie woonkamer schilderwerken heist op den berg
Het draait allemaal om het creëren van een nostalgisch en warm gevoel, terwijl je toch een frisse en hedendaagse look behoudt.

Woontrend 2: De natuur in huis


Groen, groener, groenst... Want kan je een andere kleur bedenken die de natuur in je woning binnenhaalt? Deze woontrend omvat groene muren, behang met planten of bladeren, een overvloed aan groene kamerplanten en meubels gemaakt van natuurlijke materialen zoals eikenhout. Kalkverf zorgt dan weer voor een dromerig effect op je muren.


woontrends 2024 interieur inspiratie mooi wonen
De natuur naar binnen halen is de perfecte manier om een rustige en ontspannen sfeer in huis te creëren.

Woontrend 3: Gebogen lijnen


Rechte hoeken zijn passé! In het komende jaar zal je voornamelijk gebogen lijnen en organische vormen tegenkomen. Behang met kronkels en ronde vormen zijn helemaal in. Ook geverfde muren met golvende patronen in verschillende kleuren zal je veel tegenkomen. Eettafels kennen geen rechte lijnen meer maar nemen een ovale of ronde vorm aan.

interieur badkamer inspiratie schilder huis
Decoreer je woonkamer eventueel met een ronde poef, een gebogen bank en asymmetrische spiegels om nog meer flair aan je interieur te geven.

Woontrend 4: Kleurrijk chique


Kleurrijk chique is precies wat het klinkt - kleurrijk en chique. Diepe tinten zoals nachtblauw, donkerrood en smaragdgroen zorgen voor een klassieke en luxueuze sfeer in huis.


woontrends interieur inspiratie
Om de jaren 20 opnieuw te beleven, is het combineren van texturen en materialen een must. Denk bijvoorbeeld aan glanzend behangpapier en fluwelen gordijnen.

Een vloer in een visgraatpatroon maakt deze woonstijl helemaal compleet.


Woontrend 5: Gezellig thuiskantoor


Aangezien weinig mensen nog fulltime op kantoor zitten, wordt een knusse en vaste thuiswerkplek een opvallende woontrend in 2024. Creëer een hip thuiskantoor dat zowel gezellig als productief is.


thuiswerken inspiratie thuiskantoor
Heb je geen extra kamer in huis? Kleed dan een hoekje in je woonkamer aan met een tof behang en wat groene planten zodat je daar in alle luxe kan werken.
 

Of je nu houdt van donkerblauwe muren of behang met een plantenmotief, er is zonder twijfel een nieuwe woontrend die perfect bij jou past. Zin om je huis volgend jaar een complete make-over te geven? Wij helpen je graag bij al het nodige schilder- en decoratiewerk.


Bel ons gerust voor een gezellige babbel en vertel ons alles over je interieur-wensen. Samen maken we er iets prachtigs van!


28 weergaven0 opmerkingen

コメント


コメント機能がオフになっています。
Post: Blog2_Post
bottom of page