top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRob Ver Elst

Besparen op een schilder of niet?

Bijgewerkt op: 12 okt. 2022

Alles wordt duurder: elektriciteit, benzine, noem maar op. Maar toch houden we er nog steeds van om in een gezellig huis te wonen. Liefst een tikkeltje vernieuwd én ingericht in een stijl die bij u past.


Bij het verbouwen of vernieuwen van onze woning komen een tal van kosten kijken. Denk maar aan de factuur van een elektricien, loodgieter, dakwerker, parket, meubelen en de nodige schilderwerken. Het is recent opvallend dat mensen op die laatstgenoemde besparen. Ze kopen al het nodige verfmateriaal en gaan zelf aan de slag. Maar is dat wel een goed idee op lange termijn? Je leest het hier!Zelf schilderen en het bijhorende prijskaartje


Uw woning zelf schilderen brengt enkele voordelen met zich mee. U kan uw creativiteit kwijt en bespaart de kosten van een schilder. De kans is groot dat u tevreden bent met het resultaat, aangezien u de schilderwerken zelf hebt uitgevoerd.


Bovendien lijkt het een eenvoudige klus: naar de winkel gaan, een verfborstel kopen en een verfkleur kiezen die bij uw interieur past. Toch kan u onaangenaam verrast worden als u alle prijskaartjes optelt. Zo hebt u meer dan alleen verf nodig. Reken ook maar op de kosten van onder andere afplaktape, primer, verfborstels, rollers, een ladder, noem maar op.


Nadelen zelf schilderen


Als u zelf gaat schilderen, heeft u heel wat tijd nodig. En dan vooral in het voorbereidend werk. Zo mogen de muren niet beschadigd zijn en moet de oude verflaag verwijderd worden. Daarnaast kruipt er veel tijd in het ontvetten, schuren en grondverven. En dan hebben we het nog niet over de rommel die onstaat.

U steekt dus niet alleen tijd in het schilderen zelf, maar vooral in de voorbereiding van de schilderwerken.

Verder moet u goed weten waar u mee bezig bent. Hebt u een primer aangebracht? Welke verfproducten zijn geschikt voor uw muren? Hoeveel lagen brengt u aan? Welke soort verf kiest u voor een badkamer?


Als u de schilderwerken zelf uitvoert, krijgt u geen gratis advies van een vakkundige schilder.

Eindresultaat op lange termijn


Als u klaar bent met schilderen, bent u waarschijnlijk tevreden met het resultaat. Op lange termijn daarentegen, kan u al snel problemen opmerken. Zo is het mogelijk dat de verf begint af te bladeren, omdat u niet voldoende lagen aanbracht of omdat de verfproducten niet geschikt waren voor uw muren.


Vervolgens mag u na één of twee jaar helemaal opnieuw beginnen. Dat betekent dat u opnieuw een hoop geld moet uitgeven aan alle benodigdheden en verfproducten. En dat wanneer uw woning volstaat met meubelen en interieur accessoires.Laten schilderen door een expert


Doet u vanaf het begin een beroep op een expert, dan kan u erop vertrouwen dat alle schilderwerken tot in detail en correct worden uitgevoerd. Deskundige schilders weten precies welke verfproducten het meest geschikt zijn voor uw muren. Daarnaast weten ze hoe men de verf aanbrengt voor een mooi eindresultaat op lange termijn.


Ten slotte hoeft u er zelf geen tijd in te steken en achteraf geen rommel op te ruimen. U kan kwaliteit verwachten en genieten van gratis advies van een expert.

 

Uw woning laten schilderen door een deskundige schilder?


Dankzij R-Renovations hebt u jarenlang geniet van proper geschilderde muren voor een goede prijs-kwaliteitverhouding! Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.


12 weergaven0 opmerkingen

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page