top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRob Ver Elst

Dilemma: verbouwen of een gerenoveerde woning kopen?

Bijgewerkt op: 13 sep. 2022

Droomt u van meer wooncomfort of wilt u gewoon graag in een mooiere ruimte leven? Er bestaan een tal van redenen waarom mensen graag een nieuwe woning willen. Maar wat is dan de beste optie? Een nieuwe woning bouwen? Uw huidige woning renoveren? Of een gerenoveerde woning kopen waar u niets meer aan hoeft te doen? U leest het hier!Nieuwe woning bouwen of verbouwen?


Er doen verschillende verhalen de ronde dat een nieuwe woning u beter uitkomt dan verbouwingswerken, maar is dat echt zo? Wel, als u een nieuwe woning bouwt, kunt u natuurlijk volledig zelf kiezen hoe u de woning inricht en welke materialen u daarvoor gebruikt. Maar uiteraard komt dat ook met een kostenplaatje.


Wilt u een nieuwe woning bouwen, dan moet u ten eerste al op zoek gaan naar een bouwgrond in de regio waar u wenst te wonen. Door de betonstop en de stijgende grondprijzen is dat vandaag de dag geen eenvoudige opgave. Bovendien is de kans groot dat u te maken krijgt met onverwachte problemen waardoor uw budget snel hoog kan oplopen.


Zelf renoveren


Verlangt u ernaar om in een mooie woning met meer comfort te leven? Dan kunt u uw woning volledig renoveren. Een renovatieproject brengt heel wat voordelen met zich mee. Niet alleen krijgt uw woning een opknapbeurt, maar ook de waarde van uw woning zal verhogen. Ideaal dus als u van plan bent om uw eigendom ooit te verkopen.


Toch houdt u ook best rekening met de verrassingen die bij een renovatieproject komen kijken. Naast alle tijd die erin kruipt, lopen de kosten vaak hoog op en zal uw woning voor een lange tijd onleefbaar zijn.


Gerenoveerde woning kopen


Als u een gerenoveerde woning koopt, hoeft u zich om niets zorgen te maken. De woning staat er al en werd volledig voor u afgewerkt. Bovendien staat de prijs vast. U komt dus niet voor verrassingen te staan. Het enige wat u nog moet doen, is de woning inrichten zoals u dat zelf wil.

 

Geen zin in de rompslomp die bij (ver)bouwingswerken komt kijken?


Bij R-Renovations vindt u stijlvolle woningen die al volledig gerenoveerd zijn. U hoeft dus zelf niets meer te doen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie!16 weergaven0 opmerkingen

コメント


コメント機能がオフになっています。
Post: Blog2_Post
bottom of page