top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRob Ver Elst

Duurzaam schilderen met ecologische verf

Bijgewerkt op: 10 jan. 2023

Het nieuwe jaar is een feit én in 2023 proberen we nog meer belang te hechten aan het milieu in alles wat we doen. Maar kunnen we ook milieuvriendelijk en duurzaam schilderen? Het antwoord is simpel: ja. We vertellen hoe u dat doet.


Wat betekent duurzaam schilderen?


Laten we beginnen bij het begin. Verfproducten waar de meeste mensen bekend mee zijn, hebben een negatieve impact op het klimaat. De productie van synthetische verf is milieubelastend en bestaat uit onder andere uit titaniumoxide: een erg vervuilende stof. Daarom werd duurzaam schilderen in het leven geroepen.


Duurzaam schilderen met bio-based verf


Bij duurzaam schilderen maakt men gebruik van ecologische verfproducten. Het bindmiddel van deze verf bestaat uit herwinbare grondstoffen waaronder hennep, lijnolie, soja en natuurharsen. Ook zitten er stoffen in het bindmiddel zoals mineraalpigmenten en leem. Hoewel deze laatstgenoemde niet herwinbaar zijn, schaden ze onze gezondheid niet.

Dankzij de kwaliteit van ecologische verf geniet u jarenlang van uw schilderwerken.

Zo hoeft u niet jaarlijks opnieuw te schilderen, wat een positieve invloed op het klimaat heeft.


Kies verf die goed is voor mens én milieu


Er bestaan een tal verschillende verfsoorten en merken, maar welke verf gebruikt u het best als u het milieu niet wilt schaden? Allereerst kunt u nagaan of de verf een label van een keurmerk heeft, denk aan NaturePlus of het Europees Ecolabel. Is dit het geval, dan mag u er zeker van zijn dat u een ecologisch product in handen hebt.Verder kunt u kijken naar de ingrediënten die op het etiket staat. Meestal staan er zelfs op de veiligheidsbladen vermeld hoe schadelijk de verf al dan niet voor de natuur is.


Eens u klaar bent met schilderen, gooit u best alle kwasten weg zodat de verfproducten niet in het riool terechtkomen.

Kwalitatieve en ecologische verfproducten


Sinds de oprichting van ons familiebedrijf Schilderwerken Mertens in 1985 werken wij bijna altijd met de kwalitatief, hoogstaande verfproducten van BOSS paints en die gewoonte trekken wij door in onze schilderwerken bij R-Renovations.


Waardevolle verf


Door duurzame verfproducten te gebruiken, leveren we mooie resultaten die jarenlang intact blijven. Ondanks deze verfproducten heel waardevol zijn, kunt u wel jarenlang genieten van het mooie resultaat. Zo hoeft u na enkele jaren de schilderwerken niet opnieuw te laten uitvoeren.


Uiteraard bieden wij elke klant de keuze om voor een minder duurzaam en daarom goedkoper verfproduct te kiezen.

 

Schilderwerken laten uitvoeren met oog voor het milieu?


Bij R-Renovations maken wij gebruik van natuurvriendelijke producten en materialen. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.


Comments


Commenting has been turned off.
Post: Blog2_Post
bottom of page