top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRob Ver Elst

Woontrends 2023: welke verfkleuren en interieurstijlen worden in?

Bijgewerkt op: 13 dec. 2022


Met het nieuwe jaar in zicht deelden enkele interieurexperts hun ideeën over aankomende trends wat betreft verfkleuren en interieur. In deze blog bespreken we 3 woontrends voor 2023 die uw woning volledig doen heropleven.Nieuwe verfkleuren en interieurstijlen winnen aan populariteit


Net als modetrends, veranderen ook woontrends razendsnel. Ieder jaar wint een bepaalde interieurstijl aan populariteit en veranderen de meest gewilde verfkleuren voor een woning.


Gelukkig is het vandaag de dag bijna even eenvoudig om de stijl van uw woning te vernieuwen, als het opfrissen van uw kledingkast. Een muur is zo geschilderd en enkele subtiele interieuraccessoires kunnen al een hele metamorfose van een ruimte veroorzaken.


Hieronder vindt u 3 woontrends voor een kersvers interieur.


Trend 1 - Zacht en aards roze tinten


Onder deze trend kunt u amper onderuit: dé kleur van 2023 is ‘terra roze’. Klinkt dat vreemd, de muren van uw leefruimte in het roze schilderen? Wel, aards en zacht roze tinten worden erg populair in het nieuwe jaar.
Het gaat dan vooral om bordeauxrood gemixt met bruin. De aardse kleur zou voor een neutraal, maar toch elegant accent in een bepaalde ruimte zorgen. In uw slaapkamer wekken de warme, roze tinten een gevoel van comfort en luxe op.


Wilt u helemaal mee zijn met de nieuwe verftrends? Doe dan iets out of the box en schilder de buitengevel van uw woning in het aards roze of een andere zachte kleitint zoals rivierblauw of kaneelbruin. Zachte kleitinten brengen de schoonheid van de natuur naar boven.


Trend 2 - Vergeet grijs, ga voor bruin!


Het is belangrijk dat u zich thuis en goed voelt in uw eigen woning. Om die reden zullen mensen het komende jaar voornamelijk voor warme verfkleuren kiezen.


De ‘fifty shades of grey’-hype is volledig voorbij en bruine verfkleuren nemen dat modeverschijnsel helemaal over. Denk aan houtskoolachtige verfkleuren met een bruine tint. Ze zouden intieme warmte in een woonruimte opwekken.

Bruin wordt volgens interieurexperts de basis van ieder stijlvol interieur.

In 2023 draait het om allemaal om het creëren van een gastvrij en comfortabel gevoel. Zo voelt u zich eens zo thuis in uw eigen woning.


Trend 3 - Integratie van de natuur in uw woning


Een opvallende trend voor het nieuwe jaar is het creëren van leefruimtes geïnspireerd op de natuur. Zo zullen verfkleuren die voorkomen in de natuur erg in trek zijn. Denk daarbij maar aan blauw en dan vooral het blauw van een oceaan, net als zacht groene tinten die ons aan planten en bloemen doen denken.Naast blauwe en groene verfkleuren zal het thema natuur ook zichtbaar zijn in meubels en interieuraccessoires. Een leefruimte op basis van natuurlijke elementen zou namelijk een lust voor het oog bieden en een kalmerend effect met zich meebrengen.


Een natuurlijk interieuraccessoire zoals een eikenhouten boomstronk als salontafel is als voedsel voor onze ziel.


Een nieuwe verfkleur boost uw humeur!


Andere verfkleuren zorgen er niet alleen voor dat u mee bent met de modetrends, maar daarnaast boost het ook uw humeur. Door slechts enkele muren in een andere kleur te steken, heeft u meteen het gevoel dat u in een nieuwe woning leeft. En daar wordt u ongetwijfeld goedgezind door.

 

Droomt u ervan de natuur in uw woning te integreren? Of creëert u liever een warm gevoel van comfort en gastvrijheid?


Neem vrijblijvend contact met ons op voor persoonlijk kleuradvies en afgewerkte schilderwerken.


Commentaires


Post: Blog2_Post
bottom of page